Virėjas

« Atgal

  • Priima iš sandėlio maisto produktus, atlieka pirminį maisto žaliavųparuošimą.
  • Pjausto žalius, virtus ir skirtingų pavadinimų produktus ant atitinkamai sužymėtų lentelių.
  • Verda sriubas, sultinius, gamina šaltas sriubas, verda, troškina ir kepa karštus mėsos, žuvies, daržovių patiekalus pagal pateiktus valgiaraščius, paruoštas technologines korteles ir laikantis maisto gamybos reikalavimų.
  • Ruošia padažus ir įvairius dietinius patiekalus.
  • Šventėms ruošia saldžius patiekalus, formuoja ir kepa pyragėlius, spurgas, bandeles.
  • Produktus laiko šaldytuvuose, kurie turi būti švarūs ir laiku atitirpdyti nuo sniego dangos.
  • Nuosekliai laikosi maisto tvarkymo procesų, kad būtųišvengta žaliavų ir gatavos produkcijos susilietimo bei kryžminės taršos.
  • Atiduoda maistą globotiniams reikiamos temperatūros, pagal nustatytas maitinimo normas ir laikantis maisto atidavimo grafiko.
  • Dirba apsivilkęs tvarkingus, higienos reikalavimus atitinkančius darbo drabužius, galvos apdangalą, dengiantįplaukus, apsiavęs darbo avalynę, nusiėmęs nuo rankų papuošalus.
  • Baigęs darbą, švariai išvalo ir esant reikalui dezinfekuoja įrenginius ir paviršius, kurie lietėsi su maistu. Pastoviai laikosi dezinfekcijos plano metodikos ir registruoja žurnale.

« Atgal