Virėjas
« Atgal
- Priima iš sandėlio maisto produktus, atlieka pirminį maisto žaliavųparuošimą.
- Pjausto žalius, virtus ir skirtingų pavadinimų produktus ant atitinkamai sužymėtų lentelių.
- Verda sriubas, sultinius, gamina šaltas sriubas, verda, troškina ir kepa karštus mėsos, žuvies, daržovių patiekalus pagal pateiktus valgiaraščius, paruoštas technologines korteles ir laikantis maisto gamybos reikalavimų.
- Ruošia padažus ir įvairius dietinius patiekalus.
- Šventėms ruošia saldžius patiekalus, formuoja ir kepa pyragėlius, spurgas, bandeles.
- Produktus laiko šaldytuvuose, kurie turi būti švarūs ir laiku atitirpdyti nuo sniego dangos.
- Nuosekliai laikosi maisto tvarkymo procesų, kad būtųišvengta žaliavų ir gatavos produkcijos susilietimo bei kryžminės taršos.
- Atiduoda maistą globotiniams reikiamos temperatūros, pagal nustatytas maitinimo normas ir laikantis maisto atidavimo grafiko.
- Dirba apsivilkęs tvarkingus, higienos reikalavimus atitinkančius darbo drabužius, galvos apdangalą, dengiantįplaukus, apsiavęs darbo avalynę, nusiėmęs nuo rankų papuošalus.
- Baigęs darbą, švariai išvalo ir esant reikalui dezinfekuoja įrenginius ir paviršius, kurie lietėsi su maistu. Pastoviai laikosi dezinfekcijos plano metodikos ir registruoja žurnale.
« Atgal